BOTOX

Tájékoztató a Bo-tox kezelésről

Az arcon a kor előrehaladtával a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése, és a bőr alatti kötőszövet, zsírszövet petyhüdtsége okozza.
A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat viszont az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre. Ezek a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, és idővel mély ráncokat alakítanak ki arcunkon. Ilyenek a homlok barázdák, a szem körül a szarkalábak és a száj körüli ráncok is.
A Botox néven ismert injekció a Clostridium Botulinum “A” típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga.
A megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben injiciálva 4-6 hónapos, átmeneti időre gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését.

A Botox nagyon vékony tűvel igen pontosan adagolható. A kezelés után néhány nappal már látványosan kisimulnak a mély karakter ráncok is. Kiemelkedően jó hatást lehet elérni a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti ráncok és a szem körüli szarkalábak tájékán. Eltűnik a mérges tekintet,  a szemek „kinyílnak”. A szájzug lefelé görbülő vonala is vonzóan mosolygóssá válik.
Az izomműködés gátlása csak átmeneti, ugyanis a Botox hatása 4-6 hónap múlva megszűnik. A többször megismételt, folyamatos kezelés hatására viszont egyes mimikai izmok részlegesen sorvadnak és egyre hosszabban és gyengébben húzódnak össze, így a kezelés eredménye egyes területeken fokozatosan tartósabb. A megfelelő időben kezdett Botox kezelés jól kiegészíti, és számos esetben hosszú ideig elhalaszthatja egyes plasztikai műtétek szükségességét (Pl.: homlokplasztika, szemhéjplasztika, arcplasztika, ráncfeltöltések) .
A Botox kezeléssel arckifejezésünk vonzóan változtatható. Ilyenkor az injekció hatása az egymással ellentétes működésű mimikai izmok összehúzódásának szelektív gátlásán alapul. Azoknak a mimikai izmoknak a működését meg kell tartani, melyek a normál mimikához szükségesek, és arckifejezésünket vonzóbbá, mosolygóssá teszik. A velük ellentétesen, rossz irányba húzó piciny mimikai izmok összehúzódását gátoljuk a Botox injekcióval.
Ezeknek az alig látható mimikai izomrostoknak a nagyon részletes anatómiai ismerete elengedhetetlen az igényes Botox kezeléshez.
Legmegbízhatóbb ismerete a plasztikai sebész szakorvosoknak van ezen a területen, akik egyébként is nap mint nap ezekkel a mimikai izmokkal dolgoznak. Ez az oka, hogy a plasztikai sebészek által adott Botox kezelések sokkal hatásosabbak.
A plasztikai sebészek által alkalmazott Botox kezelések hosszú távon gátolják a zavaró, mély ráncok kialakulását. A kezelések folyamatos, tervezett ismétlésével, évekkel lassíthatjuk az öregségi jegyek kialakulását az arcon.
Botox kezelést a lehető legjobb hatás eléréséhez lehetőség szerint plasztikai sebész szakorvossal végeztessen !!!


Gyakori kérdések:

Hány éves kortól lehet alkalmazni?
A Botox kezeléseket nem csak esztétikai céllal végezzük.
Az arckifejezés változtatására vagy bizonyos izomgörcsök (ferde nyak), tik és migrénes fejfájás esetén fiatal korban is indokolt lehet.
Ideális lehet a kezelés azok számára is, akiket zavar bizonyos ráncok korai megjelenése, de műtétre még nem érett meg az eltérés. Ilyen korai ránc az összehúzott szemöldök és a szarkalábak területén jelentkezhet, akár a 30-as évek második felében.

Hogyan változtatja meg az arckifejezést a Botox?
Túlzott alkalmazása a mimika csökkenését idézheti elő.
Gondos tervezéssel viszont vonzóbbá tehető az arckifejezés.

Valóban szünteti a migrénes fejfájást a Botox?
Nem minden migrénes fejfájást szüntet, de a temporális izomfeszüléssel járó tenziós fejfájásokat és egyes érgörcsökkel társult migrének teljesen megszűnhetnek.

Gyakran használják Magyarországon is?
Az Egyesült Államokban a leggyakoribb esztétikai beavatkozássá vált az elmúlt évben. A fiatalos arckifejezés megőrzésére a Botox kezelés egyre népszerűbb hazánkban is.

Izzadás gátlására mennyi időre alkalmas a Botox?
Nagyon jó tapasztalataink vannak mind a kóros tenyér, mind pedig a kóros hónalji izzadás megszüntetésével. Több páciensünk szezonálisan jelentkezik és évi egy kezeléssel maradéktalanul elégedett.

Használható a nyak területén?

Igen előnyösen lazítja el az áll alól a nyakra futó „inas” kötegeket.

Krém vagy az injekció?
Nagy területen az izomműködés gátlása nem lehet cél az arcon. Kis területek szelektív kenegetése pontos séma szerint pedig nehezen kivitelezhető. Az injekciós kezelés viszont pontosan, célzottan kivitelezhető.
A Botox azonos a romlott húsban elszaporodó bactériummal, ami a Botulizmus betegséget okozza?
Igen, ez ugyanaz a hatóanyag. Tisztított, hőkezelt és ideg-izom ingervezetési hatására kalibrált kiszerelésben kerül forgalomba. A legvékonyabb injekciós tűvel és inzulinos fecskendővel nagyon pontosan adagoljuk. Valójában erre is igaz, hogy „kis mennyiségben hasznos, nagy mennyiségben méreg!”
Kialakulnak-e máshol ráncok a kezelést követően?
Az első kezelés előtt a pácienssel fényképen közösen értékeljük, hogy mely területek kezelése adja a legjobb eredményt.
Az arc arányos harmóniájának kialakítására egyes területeket szándékosan kihagyhatunk a kezelésből. Ezeken a területeken az idő vas foga hatékonyabb lehet.

Mellékhatásként kialakulhat e az arcon aszimmetria?
Ritka esetben a szimmetrikus mimikai izmok működésében esetleg kis aszimmetriát fedezhetünk fel. Ez azonban ritkán kifejezettebb, mint az arc egyébként is meglévő aszimmetriája. Kiegészítő kezeléssel korrigálható.

Mi az a Botox – party?
Barátnők és ismerősök gyakran együtt jelentkeznek a kezelésre.
A nagyobb kiszerelésű ampullát 3 páciens között el tudjuk osztani, így a kezelés ára kedvezőbb. Az ampullát ily módon megosztva, a páciensek biztosak lehetnek abban, hogy friss hatóanyagot kapnak.

Botox kezelésről…
A beadásra elkészített Botox hatóanyaga könnyen bomlik, hatása gyengül.
A porampullát is hűtőben kell tárolni és a frissen feloldott ampullát nem érdemes tárolni napokig, mert a hatása gyengül.
Pácienseinket Botox napokra szervezve jegyezzük elő.
Kezelés előtt, és a beadást követően 2-4 hét múlva egy kontroll fotó benne van a kezelésünk árában. Fotodokumentációval ellenőrizzük a kezelés pontos hatását. Ezzel az összehasonlító nyomonkövetéssel, a következő kezelés még pontosabban egyénre alakítható (csökkentett vagy kiegészítő adagolás tervezhető a legközelebbi alkalomra, a legjobb eredményű kezelés pedig pontosan ismételhető).
Pácienseinkkel a folyamatos kapcsolattartás (telefonon) a kezelések hatékonyságát növelheti. Az izomműködés kezdeti megjelenése után, ismét alkalmazva a Botox kezelést, lényegesen tartósabb hatás várható!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ BOTOX KEZELÉS UTÁNI TEENDŐKRE

Köszönjük, hogy termékünket választotta. Bízunk abban, hogy teljesen elégedett lesz a kiválasztott termék kialakuló és hosszantartó hatásaival.

A BOTOX hatóanyagot fiziológiás sóoldatban történő hígítás után nagyon vékony tű segítségével injekcióztuk be a kezelt területre, a megfelelő pontokon és mennyiségben, szükség szerint mélyebben az izomba, illetve felületesebben, a bőr alá. A beadás helyét érdemes nyomás alatt tartani, illetve az érintett arcizmokat 30-60 percig mozgatni, a toxin jobb hatása érdekében. Injekciózás után kb. 4 óráig álló, vagy ülő helyzetben kell maradni. Lefeküdni nem szabad! Ezzel elkerülhetjük a toxin nemkívánatos irányba való vándorlását. A területet nem szabad masszírozni.
3 hónapnál korábban nem szoktunk újabb kezelést végezni, hacsak nem a gyengébben kiváltott hatást akarjuk fokozni.

Kinek nem javasolt a BOTOX kezelés?

Bármilyen neuromuszkuláris betegségben csak nagy körültekintéssel alkalmazható a kezelés. Terhesség és szoptatás alatt nem lehet Botoxot adni. Aminoglokozid antibiotikumok szedésekor kisebb dózist kell alkalmazni.

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő?

A BOTOX kezelés biztonságos és hatásos módszer esztétikai indikációval is, helyes alkalmazása mellett általában kevés komplikáció fordul csak elő és azok is enyhék.

Ha a beadás helyéről a hatóanyag elvándorol, akkor a közelben lévő, nem célzott izomzatban is gyengülést okozhat. (Pl. fogófunkció gyengül a tenyér kezelésénél, vagy átmeneti felső szemhéj renyheség jön létre homloki ráncok kezelésekor. Ezek a mellékhatások többnyire elkerülhetők a pontos adagolással, illetve spontán rendeződnek néhány hét alatt).  A beszúrásoknál kialakulhat duzzanat, bevérzés mely néhány nap alatt rendeződik. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a kezelésnek nincs hatása.

Probléma estén keresse velem a kapcsolatot!

Tel: +36-30-560-85-28