A mellnagyobbítás, szilikon implantátum és mellműtét 10 legfontosabb kérdése

Az egyik leggyakrabban igényelt műtéti típusunk. Sok páciensünk örülhet a természet által elspórolt mellnagysága, kívánt méretűvé alakításának. Sokakat ér azonban csalódás is! Ezért nem véletlen a relatíve gyakori, újabb műtét kérése. Arra törekszünk, hogy már az első alkalommal megelégedést biztosítsunk. Alapos igényfelmérés után az Ön alkatához leginkább alkalmas implantátumot és műtéti típust választjuk meg. Különös figyelmet fordítunk az izom alá ültetett implantátumok eseteiben (és pácienseink döntő többségében erre a megoldásra szavazunk) arra, hogy elkerüljük az úgynevezett „rejtett hibát”. Ez az eltérés csak a mellizom megfeszítése esetén mutatkozik. Ezért mutatok be a képgalériában mind rejtett hibát (a bemutatottnál lényegesen kifejezettebb deformitások is láthatók), mind pedig, mellnagyobbító műtéten átesetteket, rejtett hiba nélkül.

 1. Mikor kérjünk mellnagyobbítást?

  Ha a mellnagyság testünkhöz viszonyított arányát elfogadhatatlannak érezzük. Ha mell kicsinysége a nőiességet csorbítja.

 2. Mi a műtét célja?

  A mell nagyságának a növelése. A melltartó kosárméretét, azaz nem a mellkas körfogatot növeli!

 3. 3. Mi az elváltozás oka?

  Alkatilag kisebb mellállomány (ami, nem dönti el a várható „tejhozamot”!).

 4. A műtét várható eredménye?

  A kívánt mellnagyság létrehozható, esztétikus mellforma kialakítható.

 5. 5. Hogy történik a műtét?

  Általában narkózisban történik, de kérésre helyi érzéstelenítés is lehetséges. Megbeszélés eredményeként eldöntött metszésen át (bimbóudvar, mell alatti redő, hónalj), a kívánt méretű és típusú szilikon implantatumot a mirigyállomány mögé, vagy a nagy mellizom alá ültetjük.

 6. Mennyi ideig tart a műtét?

  Körülbelül 90-120 perc.

 7. Van előtte kivizsgálás?

  Igen. Laboratóriumi vizsgálatokkal is ellenőrizzük az alkalmasságot. A mell mirigyállományát célzottan is vizsgáljuk (ultrahang, mammográfia).

 8. Van szövődménye?

  Mint minden műtéti beavatkozásnál, itt is lehetséges utóvérzés, esetleg fertőződés. Utóbbi esetben, ha a beültetett implantátum eltávolítása elkerülhetetlen, akkor annak, ismételt beültetése nem lehetséges. Hónapokkal a műtét után léphet fel, az un. „kapszuláris kontraktúra” (tokzsugorodás).

 9. Van varratszedés?

  Igen. 2-3 héttel a műtét után.

 10. Műtét utáni életmód?

  4-5 nap múlva zuhanyozás lehetséges. A karok és törzs mozgása 1-2 hétig korlátozott. 4 hét múlva úszás és enyhe testmozgás lehetséges. 6 hét után teljes mozgásszabadság.

Mellplasztika, implantátum beültetés,mellnagyobbítás képekben