Hasplasztika 10 legfontosabb kérdése

 1. Mikor indokolt a hasplasztika?

  Ha szülések, vagy nagymértékű fogyás után a hastájék, bőr/bőrzsír fölöslege, fogyással és testedzéssel nem korrigálható mértéket ér el.

 2. Mi a hasplasztika célja?

  A szülések, fogyások, okozta elváltozások mérséklése.

 3. Mi az elváltozás oka?

  Szülések, vagy jelentős fogyás okozta bőrmegereszkedés (olykor bőrkötény), ami az esetek többségében az izomköpeny meglazulásával jár együtt.

 4. A hasplasztika várható eredménye?

  A megbeszélés során egyedileg körvonalazzuk a várható eredményt. Típusos esetben heg látható a köldökgyűrűben és a köldök és szeméremdomb közti magasságban, haránt irányban.

 5. Hogyan történik a hasplasztika műtéte?

  Altatásban végezzük. A nagy kiterjedésű sebfelszín miatt a műtét utáni napokban palackos váladékszívást (zárt rendszerű), alkalmazunk.

 6. Mennyi ideig tart a hasplasztika műtéte?

  Általában 2- 2,5 óra.

 7. Van a hasplasztika előtt kivizsgálás?

  Igen. Laboratóriumi vizsgálatokkal is ellenőrizzük az alkalmasságot. Belgyógyászati vizsgálat is történik, valamint hasi-ultrahang vizsgálat.

 8. Van a hasplasztikának szövődménye?

  Mint minden műtéti beavatkozásnak, a hasplasztikának is lehet utóvérzéses, vagy fertőzéses szövődménye. Ezek a végleges heg minőségét befolyásolják. Legsúlyosabb szövődménye az alsó végtag trombózisa (tüdőembólia!), amire a visszértágulat hajlamosít.

 9. Van varratszedés?

  Igen. Szakaszosan végezzük. 3 héttel a műtét után az összes varrat eltávolítása megtörténik.

 10. Hasplasztika utáni életmód?

  6 héten át elasztikus haskötő viselése, éjjel-nappal szükséges. 3 héten keresztül véralvadásgátló adása indokolt (az injekció beadásának módját pácienseinknek megtanítjuk). 3-4 héttel a műtét után úszás lehetséges. Testedzés 4 hét után, fokozatosan.

Hasplasztika képekben