Szempilla-átültetés 10 legfontosabb kérdése

SZEMPILLA-ÁTÜLTETÉS (TRANSZPLANTÁCIÓ)

1. Mikor kérjünk szempilla-átültetést?

Manapság, az ilyen műtétek 80%-ban kifejezetten kozmetikai igény kielégítésére történnek. A műtét természetesen alkalmas arra is, hogy sérülés vagy más okból történt szempillavesztés következményét is megoldja. Igény esetén, felső szemhéj-plasztikával együtt is végezhető.

2. Mi a műtét célja?

Igény szerinti hosszúságú és sűrűségű, saját szövetből származó, végleges megoldás. A kozmetikai ipar változatos készítményeket kínál a hosszú és sűrű szempillák iránti igény kielégítésére. Mindegyik módszer csak időleges eredményt ad. Ráadásul a műpillák viselése kellemetlen helyzeteket idézhet elő a pótlás váratlan leesése következtében.

3.  Mi az elváltozás oka?

Általában örökletes tényezők határozzák meg, hogy kinek milyen szempillái vannak. Más esetekben a szempillák kitépése, sérülések, hegesedési folyamatok következménye a hiányos, ritka és rövid szempilla.

4.  A műtét várható eredménye?

A szempilla-átültetés műtéte után 2 héttel az átültetett szempillák kihullnak (a tüszők nyugalmi fázisba kerülnek), majd 90-100 nap elteltével éri el a kinövő hajszál a meglevő pillák hosszát. Ezt követően a növekedés már biztosítja a látványos eredményt.

Az új szempilla (mivel hajszál) folyamatosan nő, hosszúsága tetszőlegesre hagyható, illetve hetente egyszer nyírásra szorul. Mivel általában növekedési iránya egyenes, göndörítése a naponkénti arcápolás része kell, legyen!

A műtét után 10-12 napig duzzanat és elszíneződés észlelhető. 1 hét múlva már sminkelhető.

5. Hogy történik a műtét?

A hajas fejbőrből, haj által takart helyről kivett bőrcsíkból a hajátültetések során begyakorolt technikával készítjük egyenként, az átültetésre szánt leendő szempillákat Mindez speciális, kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszközökkel, nagyító alatt, ultrafinom technikával történik, hozzáértő munkatársaimmal

A műtétet általában helyi érzéstelenítésben, ambulanter (a Klinika a műtét után elhagyható) végezzük. Igény esetén altatásban is (egy éjszakai megfigyelés, követi a Klinikán) történhet a műtét.

6. Mennyi ideig tart a műtét?

Az aprólékos, finom technika időigényes, a kétoldali műtét 3-4 órát vesz igénybe.

7. Van a műtét előtt kivizsgálás?

Igen, mint minden műtét előtt. A szempilla-átültetést is megelőzik laboratóriumi vizsgálatok, és szükséges hozzá belgyógyászati szempontból való alkalmasság.

8. Van a műtétnek szövődménye?

Ritkán. Mint minden műtét esetén itt is számolni kell esetleges utóvérzéssel, fertőzéssel. Előfordulásuk nagyon ritka. Ha a kinövekvő hajszálak nem fúrják át a szemhéjperem bőrét, akkor apró nyílás képzünk a folyamat megsegítésére. Hajlam esetén hámciszták alakulnak ki, melyeket kis műtéttel távolítunk el.

9. Van varratszedés?

Csak az adóhelyről távolítunk el varratokat, 2 héttel a műtét után. A kapóhelyen erre nincs szükség, mivel nem varratokkal fixáljuk a transzplantált hajszálakat.

10. Műtét utáni életmód?

Az alvást magasra emelt fejjele javasoljuk. A műtéti terület hűtését 1 hétig célszerűnek tartjuk. 5-6 nappal a műtét után arcmosás lehetséges, smink és óvatos testmozgás 2 hét múlva. Napozás, szolárium 3 hónapig kerülendő!

Néhány napig kerülni kell a megterheléseket, mélyre hajlást, nehéz terhek emelését, hogy ne nőjön a fejben a vérnyomás. Ajánlatos napszemüveg viselése.

ÁRAK