Mellnagyobbítás mellfelvarrással 10 legfontosabb kérése

 1. Mikor kérjünk mellnagyobbítást mellfelvarrással?
  Ha a mellnagyság testünkhöz viszonyított arányát kicsinek és elfogadhatatlannak érezzük, és ehhez a mellek megereszkedése (lógása) is társul.
 2. Mi a műtét célja?
  A mell nagyságának a növelése, a lógó mellek bőrfölöslegének eltávolítása, a kívánatos mellforma kialakításával.
 3. Mi az elváltozás oka?
  Ez az elváltozás az esetek többségében szülésen átesett nőkön fordul elő. Ritkábban, jelentős súlyvesztés következtében alakul ki. Előfordul, hogy eleve kis tömegű, lógó mellek fejlődnek a pubertásban.
 4. Mi a műtét várható eredménye?
  A kívánt mellnagyságot a műtét előtt meghatározzuk, és a műtétet az előre megbeszélt metszésvonalakkal végezzük. Életmódtól és alkati tényezőktől függ az eredmény tartóssága.
 5. Hogy történik a műtét?
  A műtét narkózisban történik. Ennél a műtétnél a kívánt méretű és típusú szilikon implantatumot szinte kivétel nélkül a nagy mellizom alá ültetjük, megbeszélésünk eredményeként eldöntött metszésen át. Az utóbbi évek tapasztalata alapján eseteinknél elegendőnek bizonyult, csak a bimbóudvar körül futó sebvonal, így az egy időben végzett, gyakorlatilag két műtét után a lehető legkevesebb heggel kell kalkulálni. Ritkán szükséges más irányú heg a szép eredmény biztosításához. Szinte minden esetben alkalmazunk szívó-draint, amit általában másnap reggel eltávolítunk.
 6. Mennyi ideig tart a műtét?
  Körülbelül 120-180 percig.
 7. Van előtte kivizsgálás?
  Igen. Laboratóriumi leletekkel is ellenőrizzük a műtétre való alkalmasságot. A mirigyállomány célzott vizsgálata (ultrahang, mammográfia) is szükséges.
 8. Van szövődménye?
  Mint minden műtéti beavatkozásnál, itt is lehetséges utóvérzés, esetleg fertőződés. Utóvérzés leggyakrabban a műtét utáni első 12 órában léphet fel. Ezt az időszakot a Klinikánkon tölti, megfigyelés alatt. Távozása után jelentkező utóvérzés (hirtelen fellépő, egyoldali, feszítő fájdalom, a melltáj növekedésével), vagy fertőzés (magas láz, az előző tünetekkel) esetén, azonnal a Klinikára kérjük. Utóbbi esetben, ha a beültetett implantátum eltávolítása elkerülhetetlen, akkor ugyanannak, ismételt beültetése nem lehetséges. Ezek az események a sebgyógyulást, így a hegek minőségét előnytelenül befolyásolhatják. Hónapokkal a műtét után léphet fel, az un. „kapszuláris kontraktúra” (tokzsugorodás).
 9. Van varratszedés?
  Igen. Szakaszosan történik. 3 héttel a műtét után az összes varrat eltávolításra kerül. Belső varratok, több rétegben, nem kerülnek eltávolításra.
 10. Műtét utáni életmód?
  4-5 nap múlva zuhanyozás lehetséges. A karok és törzs mozgása 1-2 hétig korlátozott. Melltartó viselését hosszú ideig (3 hónapig éjjel-nappal), javasoljuk. Úszás, testedzés 3-4 héttel a műtét után kezdhető, fokozatos terheléssel.