Zsírszívás 10 legfontosabb kérdése

 1. Mikor indokolt a zsírszívás?

  Ha valamelyik testtájék, környezetéhez képest nagyobb zsírtartalma fogyással és testedzéssel nem korrigálható aránytalanságot okoz.

 2. Mi a zsírszívás célja?

  A tájék zsírfölöslegének eltávolításával a diszharmónia megszüntetése (kontúrformálás, testszobrászat). Nem célja a testsúly csökkentése!

 3. Mi az elváltozás oka?

  Alkatilag jellemző testtájakon kialakult zsírfölösleg.

 4. A zsírszívás várható eredménye?

  A megbeszélés során egyedileg körvonalazzuk a várható eredményt. Bizonyos nagyság esetén és bizonyos életkor után csak bőreltávolítással együtt ad kielégítő eredményt.

 5. Hogyan történik a zsírszívás műtéte?

  A terület nagyságától függően helyi érzéstelenítésben (ritkán), vagy altatásban végezzük (gyakrabban). Modern zsírszívó készülékkel (vibrációs), vérvesztést mérséklő technikát (speciális folyadék befecskendezésével) alkalmazunk. Típusos esetben a műtét utáni hegek alig láthatók.

 6. Mennyi ideig tart a zsírszívás műtéte?

  A szívandó terület nagyságától függően 1- 2,5 óra.

 7. Van a zsírszívás előtt kivizsgálás?

  Igen. Laboratóriumi vizsgálatokkal is ellenőrizzük az alkalmasságot. Belgyógyászati vizsgálat is történik.

 8. Van a zsírszívásnak szövődménye?

  Mint minden műtéti beavatkozásnak, a zsírszívásnak is lehet utóvérzéses, vagy fertőzéses szövődménye. Zsírembólia lehetőségét is számon tartja a szakirodalom.

 9. Van varratszedés?

  Igen. A kis sebekből 1héttel a műtét után az összes varrat eltávolítása megtörténik.

 10. Zsírszívás utáni életmód?

  A műtéti tájékra illő (a műtét előtt megvásárolt) elasztikus szorító viselése 8 héten át, éjjel-nappal szükséges. 3 héten keresztül véralvadásgátló adása indokolt lehet (az injekció beadásának módját pácienseinknek megtanítjuk). 2-3 héttel a műtét után úszás lehetséges. Testedzés 4 hét után, fokozatosan.

Zsírleszívás képekben