Ráncfeltöltés, ajakvastagítás

Tájékoztató a ráncfeltöltésről,

ajak-vastagításról (szájfeltöltésről)

Mikor javasoljuk az ajak-vastagítást és a ráncfeltöltést ?

Ajak-vastagítás (szájfeltöltés, ajakfeltöltés) beavatkozást a páciens saját kérésére az ajkak teltebbé tételére végzünk. Felső és alsó ajak területén egyaránt végezhetünk feltöltést, vastagítást. Az ajak eredeti kontúrja ilyenkor megmarad, csak a teltségét fokozzuk.

Ráncfeltöltés olyan esetekben lehet indokolt, ha a páciens kérése az, hogy az arcán lévő mélyebb redőket, kisebb ráncvonalakat, besüppedéseket kezeljük. Leggyakrabban a szemöldökök között, orr, száj mellett lévő ráncok, redők kerülnek feltöltésre. Ezzel a módszerrel nem lehet eltüntetni, viszont jól ki lehet simítani, fel lehet tölteni ezeket, a zavaró vonalakat. Bármilyen feltöltéses eljárást alkalmazunk, tudni kell, hogy a kezelés tüneti. A kiváltó okokat (izommozgás, bőr rugalmasságának csökkenése ) ugyanis nem szüntetjük meg. Igen laza, petyhüdt, mélyen ráncos arcbőr esetében inkább fiatalító, ránctalanító kezelést vagy műtétet javasolunk. Általában nem végzünk feltöltést szemhéjakon, szemhéjak közvetlen közelében, mert a laza kötőszövetben, illetve a vékony bőr alatt nem tudjuk biztosítani a kívánt hatást.

Hogyan történik az ajak-vastagítás (szájfeltöltés, ajakfeltöltés), ráncfeltöltés?

A hyaluronsavat tartalmazó felöltőanyagok jól alkalmazhatók ajakvastagításra, bőrben lévő ráncok, redők kezelésére (ráncfeltöltés céljára). A hyaluronsav teljesen szövetbarát anyag, az emberi szervezet tartalmazza, így szinte egyáltalán nem fordul elő vele szemben idegentest vagy allergiás reakció. (Szemben a korábban alkalmazott  állati eredetű kollagénnel, amit próba nélkül, nem is lehetett alkalmazni). Hátránya is ebből következik: a szervezet lebontja. Hatása 6-9-18 hónapig érvényesül. Ezután, hatásának fenntartásáért beadását ismételni kell. A felszívódás időtartama sok tényezőtől függ. Alapvetően befolyásolja a szervezet reakciója, a szövetek minősége, illetve az alkalmazott felöltőanyag szerkezete. Annak megfelelően, hogy felületesebb vagy mélyebb ráncokat akarunk kezelni, ráncfeltöltés vagy ajak-vastagítás, szájfeltöltés a beavatkozás célja, eltérő kémiai szerkezetű, különböző célokra speciálisan alkalmas készítmények állnak rendelkezésre, melyeket kombináltan is lehet alkalmazni.

Ajak-vastagítás, szájfeltöltés, ráncfeltöltés során a töltőanyagot igen vékony tűvel juttatjuk a feltöltendő ajkakba, ráncokba. Érzéstelenítést injekcióval (ajaknál) vagy érzéstelenítő krémmel végzünk. A beszúrás így kevés fájdalommal jár, utána rövid ideig csekély bőrpír, duzzanat jelentkezhet, amely magától múlik el 1-2 napon belül. Ritkán kisebb bevérzés is keletkezik, ennek felszívódása 5-7 napot igényelhet. Ajakvastagításnál, közvetlenül a beavatkozás után a duzzanat mértéke nagyobb lehet a tervezettnél, ezt maga a beszúrás is okozhatja. A duzzanat, később csökken, sőt saját kötőszöveti tulajdonságoktól függően előfordulhat, hogy a vastagító-feltöltő hatás kevésbé érvényesül az első feltöltés után. Lazább kötőszövettel, izomzattal rendelkező pácienseknél mutatkozik ez a jelenség, 1-2 héttel a beadás után. Ezért előfordulhat, hogy a feltöltést érdemes megismételni, még a felszívódási időn belül (1-2 hónap múlva) a kívánt hatás eléréséhez. Ezzel a ténnyel mindenképpen érdemes kalkulálni a beavatkozásra vállalkozóknak, mert az ismételt kezelés többletköltséget is jelent.

Amennyiben az arckontúrokat is formálni akarjuk, az arcot teltebbé akarjuk tenni, vagy mélyebb redők feltöltését szeretnénk elérni, akkor két lépésben végezzük a beavatkozást. Az első lépésben sűrűbb (nagy viszkozitású) anyaggal kontúrhiányt pótlunk. A második lépésben a bőrfelületen levő ráncokat, kisebb viszkozitású hyaluronsavval simítjuk ki.

Milyen szövődmények fordulhatnak elő ráncfeltöltés, ajak-vastagítás, szájfeltöltés után?

A fentebb leírt beavatkozások esetén szövődmények előfordulása ritka. Néhány százalékban előfordul az anyag helyén tapintható csomó képződése. Ez ritkán válik láthatóvá, de adott esetben, zavaró lehet. Allergiás reakció előfordulása igen ritka, csak helyi jellegű. Külső kezeléssel könnyen rendezhető. Megfelelő beadás esetén az anyag elvándorlása az utasítások betartása mellett, nagyon ritkán fordul elő. A kezelések után mindig előfordulhat bőrelszíneződés, enyhe bőrpír vagy elhalványulás a kezelt területen. Továbbá enyhe fájdalom, a bőrfelület viszketése is tapasztalható, olykor. Ezek a tünetek általában néhány napon belül elmúlnak.

Mit tanácsolunk feltöltés után?

A kezelt területet néhány napig nem szabad nyomkodni, nagyobb izommozgásnak kitenni. Férfiak ne borotválkozzanak! Nem szabad tetoválást, kozmetikai kezelést végeztetni kb. 3-4 hétig, illetve ne legyen kitéve a kezelt felület erős napsugárzásnak, szoláriumnak hasonló ideig.

Probléma estén keresse velem a kapcsolatot!

Tel: +36-30-560-85-28

ÁRAK

AJAKVASTAGÍTÁS, RÁNCFELTÖLTÉS KÉPEKBEN